1229958_633103890057349_869063411_n
50_slaninada-chut-moravy

Popis slaninády:
Představte si džem, který je tak akorát sladký, ale zároveň i slaný, malinko pikantní, voňavý po koření a kouscích vypečené slaniny. Výborný za studena, i lehce ohřátý. Tak to je slanináda.

Tip jak slaninádu použít:
Slaninádu rozetřete na teplý toust, přidejte vejce ala volské oko a na plátky nakrájené avokádo. Osolte a máte vynikající snídani. Slanináda se hodí do hamburgerů, na tousty nebo topinky posypaná cibulkou a kysaným zelím.

Složení slaninády:
Slanina (vepřový bok, jedlá sůl) - tepelně opracovaný výrobek, cibule, cukr, jablečný ocet, vlašský ořech, česnek, káva, směs koření.

Popis svatojánských ořechů:
Svatojánské ořechy jsou delikatesa vyrobená z vlašských ořechů, podle původní 100 let staré receptury. Ještě zelené (nezralé) vlašské ořechy sklízíme v období kolem svatého Jana (24. června), kdy ještě není zcela vyvinutá skořápka ořechu. Díky tomu je lze celé (včetně skořápky a slupky) naložit do lahodného kořeněného sirupu z cukru. Kromě výborné chuti, jsou vlašské ořechy známy pro své blahodárné účinky na lidský organismus.

K čemu se svatojánské ořechy hodí?:
Svatojánské ořechy, nakrájené na tenké plátky, nejlépe vyniknou v kombinaci s čerstvými smetanovými sýry a paštikou. Skvěle se také hodí ke zvěřině, do salátů nebo dezertů.

Ocenění svatojánských ořechů:
Great Taste 2018
Regionální potravina 2018
TOP delikatesa 2014 - veletrh Víno & Delikatesy
Zlatá salima 2016 - veletrh SALIMA

Složení svatojánských ořechů:
vlašský ořech, cukr, voda, citronový koncentrát, glukózový sirup, směs koření

 

 

56-1_svatojanske-orechy-chut-moravy
92_hovezi-pastika-200ml-chut-moravy

Popis hovězí paštiky:
Tato hovězí paštika je pečena z vyzrálého hovězího masa, ceněného plemene Angus z farmy Mitrovský dvůr na Vysočině. Společně s játry, vepřovým bůčkem, trochou červeného vína a kořením se nám podařilo vyladit paštiku na kterou jen tak nezapomenete. A protože veškeré použité maso je v bio kvalitě a i následný proces výroby probíhá bez přidání jakýchkoliv chemických konzervantů vyjma soli, můžeme hrdě prohlásit tuto paštiku za vyloženě zdravou. 🙂

Pár doporučení k paštice:
Paštiku doporučujeme podávat v silných vrstvách na čerstvém pečivu, doplněnou o plátky svatojánských ořechů, nebo s kousky červeného vinného želé. Vína se k paštice hodí nejlépe červená, plnější, s jemnou tříslovinou.

Složení hovězí paštiky:
Hovězí maso, vepřový bůček, hovězí játra, sádlo, cibule, sůl, koření, červené víno.

Popis čatní ze zelených meruněk:
Překvapivá chuť nezralých zelených meruněk, zvýrazněná několika druhy koření a kvalitních surovin, ukončená sladkou tečkou v podobě sušených rozinek. Tak lze ve zkratce popsat chuť tohoto čatní.

K čemu se čatní hodí?:
Čatní skvěle doplní grilované maso nebo sýry.

Složení čatní ze zelených meruněk:
zelené plody meruněk, cukr, cibule, rozinky, vinný ocet, řepkový olej, česnek, sůl, směs koření

119_catni-zelene-merunky-chut-moravy
113_jarni-hustopecske-mandle

Popis pochutiny:
Tušili jste, že kousek od Brna, ve městě Hustopeče je největší zachovalý mandloňový sad ve střední Evropě, který má více než 900 stromů? A víte, že každé jaro vykvétá záplavou bílorůžových květů a tuto podívanou můžete zažít i vy, pokud se vydáte po mandloňové stezce k této přírodní raritě. A víte, že z těchto mandloní trháme začátkem května zelené mandle a z nich vyrábíme tuto originální pochutinu jarní hustopečské mandle? Nezralé mandle nakládáme do mírně sladkého nálevu, tak aby vynikla jejich jemná ovocná chuť připomínající zelené broskve.

K čemu se mandle hodí?
Tuto pochutinu doporučujeme kombinovat s jemnými smetanovými sýry typu mascarpone nebo lučina. Vyzkoušet můžete také snoubení s víny a to konkrétně jemnějšími aromatickými odrůdami jako jsou Tramín nebo Muškát.

Složení pochutiny:
zelené hustopečské mandle, vinný ocet, voda, cukr, sůl

Co je to vinné želé:
Vinné želé je delikatesa získaná želírováním vína, pomocí pektinu a cukru. V našem případě se jedná o kvalitní červené víno z Moravy, odrůdy Frankovka nebo Svatovavřinecké. Naše vinné želé vynikne především svou autentickou vůní a chutí vína, ze kterého je vyrobeno. Jemná struktura želé na jazyku, už jen umocní pocit nevšedního gurmánského zážitku. Konečně si tak můžete dopřát víno i k snídani.

S čím želé kombinovat:
červené vinné želé se výborně hodí k jemnějším smetanovým sýrům nebo sýrům typu Brie. Krásně také doplní masové paštiky, zvěřinu nebo sladké dezerty.

Složení vinného želé:
červené víno, cukr, pektin, kyselina citrónová

107_vinne-zele-chut-moravy
101_chmelicek

Popis chmelíčku:
Chmelíček je ručně vyráběná delikatesa z mladých výhonků chmele. Ty trháme na jaře ihned, jak vyraší ze země a jsou naloženy do výborného sladkokyselého, jemně kořeněného nálevu. Tato stará, zapomenutá receptura byla oblíbená u našich předků již v 17 století. Chmelíček vás překvapí svou lahodnou chutí s jemným hořkým nádechem chmele. Vyzkoušejte, jaké to je ""nachmelit se"" bez následné kocoviny. 🙂

K čemu se chmelíček hodí:
Chmelíček je ideální společník k moravskému uzenému, klobáskám nebo do různých variací salátů.

Složení chmelíčku:
chmelové výhonky, nálev (nálev: voda, ocet vinný, cukr, sůl, směs koření).

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
Facebook
Instagram