Vinum Moravicum Bzenec

Vinařská oblast Morava

Vinařská podoblast Slovácká

Vinařská obec Bzenec

Vinařství Vinum Moravicum a.s. je vinařská společnost založená v roce 2005 v Bzenci. Toto malebné jihomoravské městečko a jeho okolí je známo svou bohatou vinařskou tradicí. Geologické poměry, místní mikroklima a prvotřídní půdní bonita vytvářejí podmínky pro pěstování špičkových kultivarů vinné révy, která se při svém zpracování mění v kvalitní odrůdová vína s nezaměnitelným charakterem.

BÍLÁ VÍNA

BZENECKÝ PATRIOT 2018, POZDNÍ SBĚR, SUCHÉ, zbytkový cukr 4,7 g/l, kyseliny 5,7 g/l

Asambláží tří francouzských odrůd – Rulandské bílé, Rulandské šedé a Rulandské modré vzniklo víno plné barvy s jemně měděným nádechem. Široká vůně je komplexní a všestranná, zahrnuje medové tóny, pečené hrušky vanilku i jemnou krémovost. Chuť je vyvážená s dochutí karamelu a biskvitových sušenek, svěží kyselina v dochuti víno skvěle harmonizuje. Kombinujte například s opečenými kuřecími nudličkami servírovanými se špenátem a těstovinami. Ideální teplota pro podávání je 11-12 °C.

cena u nás 315 Kč, cena s sebou 255 Kč


RYZLINK RÝNSKÝ 2018, POZDNÍ SBĚR, SUCHÉ, zbytkový cukr 7,1 g/l, kyseliny 6,7 g/l

Svěží barva je citronově žlutá, sytá a jiskrná. Vůně vína je komplexní, mnohočetná. Zprvu decentní vůně kvetoucího akátu a žlutého melounu se posouvá do strukturované vůně akátového dřeva. Dotek akátového sudu, v němž víno zrálo, se projevuje i v plné a šťavnaté chuti vína zakončené nasládlou taninovou dochutí. K vínu se nepochybně bude hodit steak z lososa či rizoto s houbami a parmezánem. Ideální teplota pro podávání je 11 - 12 °C.

cena u nás 315 Kč, s sebou 255 Kč


 

ČERVENÁ VÍNA

RULANDSKÉ MODRÉ 2016, VÝBĚR Z HROZNŮ, SUCHÉ, zbytkový cukr 0,37 g/l, kyseliny 5,1 g/l

Barva vína je rubínová s pomerančovým odleskem v menisku. Elegantní vůně je plná nasládlých tónů vařeného jahodového džemu a planých trnek. Chuť je široká, měkká, dokonale harmonická, doplněná zralým tříslem a úžasně podpořená vyzráním v kvalitním dřevěném sudu. Podávejte k lehčím úpravám zvěřiny a měkkým sýrům s bílou plísní. Ideální teplota pro podávání je 16 – 17 °C.

cena u nás 475 Kč, s sebou 391 Kč


MERLOT 2016, VÝBĚR Z HROZNŮ SUCHÉ, zbytkový cukr 1,1 g/l, kyseliny 5,0 g/l

Výrazná, tmavá barva je granátová s višňově zbarveným meniskem. Vůně je měkká, po 15-ti měsíčním zráním v dubových sudech je nádherně vyležená a přímo pohladí jemným vanilkovým aroma a tóny zralých malin. Chuť je hebká, oblá, harmonická se sladkým taninem a s dochutí kvalitní hořké čokolády s lehkou peprností máty. Víno dokonale doplní svíčková pečně se smetanovou omáčkou, ze sýrů zkuste s Roquerortem či s tvrdým Comté. Ideální teplota pro podávání je 14 - 15 °C.

cena u nás 415 Kč, s sebou 340 Kč


CABERNET MORAVIA 2015, POZDNÍ SBĚR, SUCHÉ, zbytkový cukr 1,8 g/l, kyseliny 5,3 g/l

Intenzivní, temná barva je tmavě granátová. Ve vůni vystupují kouřové tóny páleného dřeva a borůvkové marmelády. Plná, bohatá chuť se vyznačuje robustním tříslem, které víno předurčuje k dlouhému ležení a zrání na láhvi. V dochuti nádherně vystupuje vjem černých jeřabin a kvalitní tanin. K vínu se hodí tmavá masa s výraznou úpravou. Třeba kančí kýta se šípkovou omáčkou. Ideální teplota pro podávání je 16 - 17 °C.

cena u nás 335 Kč, s sebou 275 Kč


FRANKOVKA 2016, POZDNÍ SBĚR, SUCHÉ, zbytkový cukr 2,2 g/l, kyseliny 4,8 g/l

Barva vína je karmínová s jemným rubínovým zabarvením. Vůně vína je pevná, kořenitá se závanem po kvalitní hořké čokoládě a pražených kakaových bobech s lehkým ovocným dotekem brusinek. Chuť je vyzrálá, suchá, příjemně tříslovitá s dlouhou poctivou dochutí. K vínu doporučujeme pořádně vysoký steak z vepřového či hovězího masa. Ideální teplota pro podávání je 15 – 16 °C.

cena u nás 315 Kč, s sebou 255 Kč


DORNFELDER 2016,POZDNÍ SBĚR, SUCHÉ, zbytkový cukr 3,5 g/l, kyseliny 5,0 g/l

Barva vína je temná, inkoustová s temnými fialkovými okraji. Vůně je intenzivní, ovocná, protkaná tóny drobného černého lesního ovoce jako ostružiny a borůvky, v závěru se prosazují zralé višně. Chuť je plná, bohatě ovocná s krásnou ostružinou a černou jeřabinou s dlouhou dochutí hořké čokolády a nakládaných višní. Víno se ideálně hodí k hovězímu masu připravovaným na grilu, podávat můžete i jen tvrdý sýr Comté. Ideální teplota pro podávání je 14 - 15 °C.

cena u nás 315 Kč, s sebou 255 Kč


NERONET/DORNFELDER 2017, POZDNÍ SBĚR, POLOSUCHÉ, zbytkový cukr 12,0 g/l, kyseliny 4,4 g/l

Jasná, jiskrná barva je rubínová s malinovým odstínem. Svěží vůně kombinuje ovocité tóny třešní a višní se sladkou vůní nugátu a čerstvé smetany. Chuť vína je vzletná, nekomplikovaná s ovocnou třešňovou dochutí, lehce nasládlá. Víno je přímo určeno k ovocným salátům či k lehké snídani k malinovo-smetanovému jogurtu s čokoládovým müsli. Ideální teplota pro podávání je 12 - 13 °C.

cena u nás 315 Kč, s sebou 255 Kč

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
Facebook
Instagram